Activiteiten

De Wandeling wordt een plek om te ontspannen en om dingen te doen. Je kan meedoen met allerlei activiteiten die te maken

hebben met natuur, duurzaamheid, voeding, welzijn en het functioneren van De Wandeling zelf. Het functioneren van De

Wandeling is een publieke aangelegenheid: iedereen is welkom om mee te werken en alleen door het meewerken van talloze mensen kan De Wandeling gerealiseerd worden en de activiteiten plaatsvinden.

 

De Wandeling organiseert zich in een cirkelmodel. Voor elk gebied is er een cirkel die in dat gebied zelfstandig te werk gaat en de beslissingen kan maken. En iedereen kan zich bij een cirkel voegen. Zo zal er een Keuken Cirkel zijn, een Tuinen Cirkel, een Constructie Cirkel en een Foodsaving Cirkel. Sommige van deze kringen zullen nauw samenwerken, zoals je kan verwachten van de Keuken Cirkel en Foodsaving Cirkel. Voor interdisciplinaire onderwerpen en beslissingen komen afgevaardigden uit alle cirkels samen in de General Gathering. De cirkels bepalen het beleid en waarborgen het functioneren van De Wandeling maar zijn daarvoor afhankelijk van vele andere mensen die dingen organiseren en komen meewerken.

Er zijn verschillende gebieden waarin er continu bezigheden en activiteiten zijn. Je zal altijd binnen kunnen wandelen voor een kop thee of om een goed boek te lezen in een mooie hoek van de tuin. Meerdere avonden per week zullen er gratis diners zijn waarvoor je niet hoeft te reserveren maar waarbij je zo kan aanschuiven. Het dagelijkse functioneren van De Wandeling en deze activiteiten wordt ingevuld door mensen die spontaan meedoen en vaste helpers. Er is genoeg te doen, de constructie van de accommodaties en faciliteiten aan de start en al snel de keuken met de maaltijdbereiding en het voedsel redden, de ontwikkeling en het onderhoud van de tuinen en het op orde houden van de gebouwen en het terrein. Deze activiteiten zijn open en kun je zo bij aanhaken om mee te werken en te organiseren.

Er zullen wekelijks meerdere speciale workshops georganiseerd worden. Bijvoorbeeld een houtwerk-introductie, de bouw van een constructie onderdeel (stro en leem muur), voor de ontwikkeling van de duurzame systemen (rocket stove of zonneboilers), DIY technieken, permacultuur, voedsel preserveren, natuurwandeling, sport en spel en wat je maar kan bedenken. Een leuke relevante workshop bedacht? Iedereen is welkom om een workshop te geven of organiseren.

Achter De Wandeling staat de Stichting De Wandeling. Deze stichting maakt echter geen onderscheid tussen vrijwilligers of bezoekers, je hebt immers beide nodig om De Wandeling mogelijk te maken. Zodoende is iedereen onderdeel van de Stichting en geeft de Stichting geen bijzondere status aan mensen. Het zijn de mensen die langskomen, meehelpen en vanuit de kringen organiseren die de De Wandeling vormen. De Wandeling is in feite een samenwerkingsproject van enorme schaal.

Doorlopende activiteiten

Workshops

Organisatie

Klik op de link hieronder om onze statuten te downloaden.
In de statuten kun je onze doelen en werkwijze lezen en het organisatiemodel wordt er deels beschreven. Gebruik gerust (delen van) deze statuten als je een horizontaal georganiseerde stichting wilt oprichten!

We hebben De Wandeling zo vorm gegeven dat iedereen makkelijk mee kan doen. Dat valt uiteen in drie onderdelen: doorlopende activiteiten, speciale workshops en de organisatie. Bij alle drie de onderdelen kun je aanhaken bij de activiteit en de organisatie.

Lijkt het je leuk om mee te doen of om te komen kijken? Je bent welkom bij alle activiteiten van De Wandeling, op het terrein ter Noorden van de kinderboerderij. Hou de website en facebookpagina in de gaten voor de opkomende activiteiten of stuur een mailtje naar: dewandelinggroningen@gmail.com

DOE MEE!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now